Tijdens de vakantie een stad bezoeken om te shoppen of cultuur te snuiven? Turijn (Torino) en Genua (Genova) zijn de grote steden die makkelijk in een dag te bezoeken zijn. Ook interessant zijn de kleinere stadjes Acqui Terme, Alba en Asti.

Het is bijna ondoenlijk om alle steden en dorpjes die interessant zijn, te noemen. Daarom een kleine bloemlezing.  Qua kleine dorpjes zijn zeker aan te raden: Denice, Roccaverano, Mombaldone en Olmo Gentile. Wat betreft steden kun je denken aan Cairo Montenotte (donderdagochtend markt), Acqui Terme (dinsdag- en vrijdagochtend markt) en Sassello (ook interessant vanwege de route naar Monte Beigua, een prachtige hooggelegen natuurpark met bijzondere uitzichten over zee en de heuvels). Een grotere stad is Savona (grote markt op maandag), met name de oude stad bij de haven (parkeren bij het Arsenale, een groot fort dat ook het bezichtigen waard is). Verder zijn er tal van stadje en dorpen langs de Bloemenriviera die de moeite waard zijn.

 Grotere steden als Cuneo, Genua, Turijn en Milaan zijn zeker ook een dagtrip waard.

Torino (Turijn) – 147 km

Torino, de stad van Fiat en voetbalploeg Juventus. Maar ook een stad met beroemde barokke gebouwen, een stad met 13 kilometer overwelfde straten en talloze openlucht markten waar het heerlijk winkelen is, een stad met de Alpen als achtergronddecor.
Turijn is een prachtige, authentiek Italiaanse stad, zonder de toeristische drukte van Rome of Firenze. Wist u bijvoorbeeld dat Turijn een Egyptisch museum heeft dat, op Cairo na, het grootst in de wereld is? Handige site: Torino Turismo

Genova (Genua) – 92 km

Genova heeft de grootste haven van het land, waardoor je er de sfeer van een echte havenstad voelt, proeft en ruikt. Het is prachtig gelegen tussen de Middellandse zee en de Ligurische Alpen en heeft een historisch centrum met talrijke monumenten en typische oude wijken met een wirwar van steegjes die een waar shopping- en eetparadijs vormen. Behalve vele musea, kunt u ook het Acquarium bezoeken. Handige site: Visitgenoa. Handige parkeerplaats: Parcheggio Magazzini del Cotone

Acqui Terme – 31 km

Op 30 km van onze Casa Rolandi bevindt zich de termenstad Acqui Terme. De belangrijkste bron van dit kuuroord is ‘La Bollente’ waarvan het water een temperatuur heeft van 73°C.
Het is een mondain stadje, met prachtig gerestaureerde woningen en charmante restaurantjes.
Het hele jaar door bruist het er van leven en de evenementen. Handige site: Visit Acqui Terme

Alba – 53 km

Alba, stad van de 100 torens en de truffelhoofdstad waar in november de befaamde truffelmarkten plaatsvinden.
Het centrum van dit stadje is een culinair paradijs: een opeenvolging van delicatessenwinkeltjes, truffel speciaalzaken en ambachtelijke slagers.
Ook de omgeving en omliggende dorpen met ontelbare wijngaarden zijn een bezoekje waard. Handige site: Alba

Asti – 60 km

Dit stadje met zijn goed bewaard historisch centrum is vooral bekend door de wijn Barbera die op de heuvels rondom Asti verbouwd wordt.
De Palio d‘Asti wordt ieder jaar op de derde dinsdag van september gehouden. Dit is samen met die van de Toscaanse stad Siena de belangrijkste historische paardenrace van Italië.