Direct vanuit Casa Rolandi kunt u wandelen, ook met de hond. Of het nu een kwartiertje is, of een paar dagen. Wellicht is een wandelingetje naar de toren (San Fermo) een idee: mooi uitzicht, uitleg over het ontstaan en de geschiedenis van het gebied en een beschrijving van de plaatselijke flora.

Er zijn in Merana verschillende wandelingen uitgezet. Enkele ervan worden beschreven op: http://www.torremerana.it/sentieri/sentieri.htm.

Onthoudt wel: het huis ligt op de top van een heuvel, dus u moet altijd weer om hoog.

Uiteraard kunt u nog veel meer gebieden bezoeken. Twee gebieden zijn hieronder beschreven. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze.

Regionaal Natuurpark Piana Crixia

Ons huis lig aan dit unieke natuurgebied. Miljoenen jaren geleden was dit de bodem van de Middellandse zee, daardoor worden glooiende heuvels soms abrupt onderbroken door grijze ‘Calanche’, een soort prehistorische duinen met aparte erosieve vormen.
Het contrast tussen de grijze kleur van de ‘Calanche’ en de groentinten van bossen en velden vormen een fascinerend en uniek zicht.
In het park bevinden zich verschillende wandel- en fietsroutes.

Meer info: http://www.parks.it/parco.piana.crixia

Regionaal Natuurpark Monte Beigua

Dit natuurpark, met bergen die een spectaculair uitzicht bieden op de Alpen en de Middellandse Zee, bevindt zich op 40 km van Casa Rolandi.
Het bestaat uit dichte kastanjebossen, graslanden en rotsachtige gebieden. Qua biodiversiteit kent gebied zijn weerga niet in Ligurië.
In de lente en zomer zijn er kleurrijke inheemse plantensoorten te bewonderen.

Meer info: http://www.parcobeigua.it